2012. február 24., péntek

John Updike: Couples Ft 600 - Jelenlegi ára: 600 Ft .

John Updike: Couples  -  506 oldal
Mit is tehet egy középosztálybeli amerikai, ha a szexen kívül minden mást unalmasnak talál? Hát életét a szex köré rendezi!  Updike könyve valóságos szex-enciklopédia, no, meg azért némi irodalom...
A kisvárosi elit valahogy nem boldogul a világgal. A politika rossz ( pedig Kennedy elnökségének korszakában járunk, melynek nosztalgikus szemlélete sokszor felülkerekedik a józan történelmi megítélésen), a munka rossz, a házasság rossz, a gyereknevelés rossz, férinak lenni rossz, nőnek lenni sem túl boldogító. Akkor mi a jó ezen a kerek bolygón? Hát a SZEX!
Méghozzá minden mennyiségben, mindenkivel, mindenhogy. A legjobb barátunk feleségével, a legjobb barátnőnk férjével, ismeretlennel, féltékenységből, büszkeségből, beletörődésből, bosszúból, szívből érzelmesen és érzelemmentesen, fáradtan, energikusan. Ágyban, földön, bokorban, kézzel, szájjal, hiszen azért teremtetett a nagyvilág, és benne az Ember, hogy legyen hol szexelni.
Milyen filozofikus tud lenni egy ragacsos pina! Updike csodálatos, költői metaforákat gyárt mindehhez, úgyhogy irodalmat olvasunk itt, kérem, bár hozzá kell tenni, határosat a pornográfiával, Updike természetábrázolását, hosszú leírásait a nagy európai elődöktől tanulta, nagyon szép egyébként, csakhogy a vége mindig ugyanaz: a szex.  
A könyvet anno betiltották (Nyugaton! ), ezen nem kell csodálkozni. Szerencsére nálunk nem tiltották be, úgyhogy el kell olvasni. Húúúú...


Jelenlegi ára: 600 Ft

Az aukció vége: 2012-02-23 01:17
. John Updike: Couples Ft 600 - Jelenlegi ára: 600 Ft

Fontos